Lepadare de sine

Aseara, dupa ce ne-am spus noapte buna, am ascultat o predica de.a lui Richard Wurmbrand intitulata simplu, “Lepadarea de sine”. Daca vrei sa asculti predica este aici

Foarte faina predica dar o sa iti scriu doar un exemplu despre ce inseama defapt sa mori fata de tine. Pentru mine a fost foarte sugestiv si cu foarte mare impact. 

“Se facea ca era undeva in secolul al 4-lea un pastor foare bine vazut care avea o foarte mare autoritate. La un moment dat vine la el un enorias si ii spune ce probleme are acasa, ca nu il asculta copiii, ca nevasta nu stiu ce ii face ca multe probleme. La care pastorul ii spune in felul urmator: Draga, iti inteleg problemele, acum du-te te rog in cimitirul satului nostru si opreste-te la fiecare cruce si spune fiecarei personae din acele cosciuge cele mai frumoase cuvinte pe care le poti spune tu.

Enoriasul, bulversat, ii spune pastorului ca este absurd ce ii cere sa faca, dar pentru ca il respecta o sa faca ce a zis. Se duce enoriasul in cimitir si face intocmai. Apoi sei intoarce si povesteste ce a facut, la care pastorul ii spune: Foarte bine ai facut, acum du-te inapoi si spune,le tot asa la fiecare cele mai urate cuvinte care iti vin in minte. Enoriasul si mai bulversat se duce in cimitir si incepe: Sunteti cei mai urati, cei mai prosti, cei mai neindemanatici, mamale voastre sunt niste ****, sunteti vai de voi. 

Dupa ce a facut toate astea, enorisasul se intoarce la pastor si ii povesteste ce a facut. Pastorul ii intreba : Ei, cum au reactionat ? Cand le-ai zis lucruri bune s-au ingamfat? Pai cum sa se ingamfe ca erau morti. Ok, dar cand le-ai zis lucruri urate si i-ai criticat s-a suparat careva? Pai cum sa se supere ca erau morti.”

Asta inseama sa fim morti fata de pacat si sa renuntam la “eu-ul” nostru. 

 

T.

Advertisements

One thought on “Lepadare de sine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s