Arsenie Boca

Rugaciunea de dimineata

            Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi toata ziua sa ma lepad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine.

           Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca rugaciunea Preasfantului Tau nume sa-mi lucreze in minte mai mult decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci iata pacatuiesc in tot ceasul.

           Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedicandu-ne prin intuneric. Patimile au pus tina pe ochii mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind in noi inimile noastre si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem bolnav, flamand si fara haina, asa risipind in desert zilele noastre, umbriti si dosaditi pana la pamant.

           Doamne, Cel ce vii intre oameni in taina, ai mila de noi si pune foc temnitei, aprinde dragostea in inimile noastre, arde spinii patimilor noastre si fa lumina sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, vino si Te salasluieste intru noi, impreuna cu Tatal si cu Duhul Tau cel Sfant. Caci Duhul Sfant se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea raman neputincioase.

           Doamne, Cel ce vii in taina, ai mila de noi, caci nu ne dam seama cat suntem de nedesavarsiti si cat esti de aproape de sufletele noastre si cat ne departam noi prin pacatele noastre.

           Ci lumineaza lumina Ta peste noi, ca sa vedem lumina prin ochii Tai, sa traim in veci prin viata Ta. Lumina si Bucuria noastra, slava Tie! Amin.

 

Discutie intre un tanar de 26 de ani si parintele Boca;

-Parinte, am 26 de ani si nu stiu ce sa fac. Sa ma casatoresc sau sa ma calugaresc. 

-Tinere nu esti bun nici de una, nici de alta. 

Dupa mult timp tanarul si-a dat seama ce a vrut sa zica parintele. Defapt tu iei decizia aceasta si trebuia sa ai curajul sa o iei indiferent de directie. Nimeni nu va alege in locul tau. Tu trebuie sa decizi singur.

Documentarul aici.

Advertisements

2 thoughts on “Arsenie Boca

  1. Da, acolo si petrecut cativa ani din viata, la Sambata de Sus. Pe dealurilea alea, prin padurea aia prin care am mers noi, il urmarea securitatea de pe vremea comunistiilor. Astia creadeau ca Boca ascunde legionari prin munti. Securitatea l-a urmarit pana in clipa in care a murit ( in ultimele luni din viata a avut paralizie faciala si tot asa piciorul drept i-a paralizat- si securitatea tot il urmarea) A muncit si un 1 si ceva la canalul Dunarea-Marea Neagra. Ce mi s-a parut interesat a fost ca in ultimii lui 30 de ani de viata nu a imbracat deloc haine preotesti, ca sa nu fie recunoscut de securitate.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s